Fogászati magánklinikánk 1995-ben nyitotta meg kapuit teljeskörű fogászati ellátást kínálva. Szakmai gárdánkat magasan képzett és tapasztalt szakemberek alkotják, akik különféle hazai és nemzetközi konferenciákon és tréningeken folyamatosan fejlesztik tudásukat. Kiválóan felszerelt rendelőinkben megtalálhatóak azon technikai berendezések melyekkel másutt csak külön-külön találkozhat, emiatt is tudunk rekord határidőkkel dolgozni. Klinikánk a fogorvosi rendelők mellett fogtechnikai laboratóriummal is rendelkezik. Egyedülálló minőségi garanciát nyújtva pácienseink számára a szakmai kommunikáció közvetlen orvosaink és technikusaink között. A fogtechnikai munkákat rövid határidővel,garantáltan kiváló minőségben készitjük.

Szolgáltatásaink:

Minden új páciensünk kezelését 3 lépésből álló státuszfelméréssel kezdjük:

 1. Vizsgálat
 2. Panoráma vagy tele röntgen
 3. Kezelési terv, árkalkulációval

A professzionális szájhigiénés kezelés, magában foglalja a fogkő és a fogfelszínre lerakódott elszíneződések eltávolítását.. A fogkő nem pusztán esztétikai problémát jelent, hanem a fogágybetegségek szempontjából döntő tényezőnek számít. Az évek során felhalmozódott, el nem távolított fogkő a fog tartószerkezetének pusztulásához és lassan fogelvesztéshez vezethet. A szájhigiénés kezelés alkalmával a fogorvos ultrahangos fogkőeltávolítást végez, majd lepolírozza a fogfelszíneket.

A fog eltávolítása a fogágyból, amely kétféle módon történhet:

 • Egyszerű úton, amikor az orvos fogó segítségével távolítja el a fogat, a fog koronai része általában jól megragadható.
 • Sebészi feltárásból történő fogeltávolítás indikációja sokrétű lehet. Leggyakrabban alsó bölcsességfogak eltávolítása esetén válik szükségessé ez a beavatkozás

Fogaink idegszálakat tartalmaznak melyek saját keringéssel és anyagcserével rendelkeznek. Az ideg-és érképletek a fogak belsejében futnak és különféle tényezők (pl.: mély fogszuvasodás, ütés, fogkorona törése) hatására begyulladhatnak. A fogbélgyulladás többnyire fájdalommal jár és a fog belsejében található élő szöveteket elpusztítja. Ilyenkor a fog belső részének teljes tisztítására, majd betömésére van szükség ez a folyamat a gyökérkezelés. 

Esztétikus tömés: mint a neve is mutatja, segítségével tökéletes kozmetikai eredmény érhető el. Az esztétikus tömőanyagok különböző színárnyalatokban kerülnek forgalomba, a fogorvos színskála segítségével választja ki a páciens számára megfelelő színt.

A fogfehérítés pontosabban “fogvilágosítás” olyan kémiai eljárás, mely a fogak mikroszkópos repedéseiből fehérítő gél bevitelével a színeződéseket kioldja. Nem károsítja a zománcot és visszaadja a fogak eredeti színét.A fogak színének változását a következők okozhatják: kávé, tea, vörös bor, festékanyagot tartalmazó zöldségek, gyümölcsök, ételfesték tartalmú ételek italok, gyógyszerártalmak, valamint a fogak szerkezetének megváltozása az élet előrehaladtával.Hangsúlyoznunk kell, hogy a fogfehérítő eljárás csak természetes fogakon alkalmazható, gondos orvosi mérlegelés eredményeként. A beavatkozás után 2-3, esetenként ettől több színárnyalattal lesznek világosabbak a fogak.

A lecsiszolt fogon cementtel rögzülnek, a páciens számára nem eltávolíthatók.

 • Korona készül abban az esetben, ha egy fog olyan mértékben károsodott, hogy konzervatív úton az eredeti funkció és az esztétikum már nem állítható helyre.
 • Híd készítése esetén a foghiány melletti fogak szolgálnak támasztékul a fogpótlás számára. A legtöbb rögzített fogpótlás rendelkezik egy fémvázzal, amely készülhet nemesfém vagy nem nemesfém ötvözetből. A fémvázra kerül rá a leplezés anyagául szolgáló porcelán, amely különböző színárnyalatokban kerül forgalomba, így harmonizál a szájban elhelyezkedő saját fogak színével. A frontfogak területén cél a lehető kedvezőbb esztétikai hatás elérése, amelyre a fémmentes fogpótlások kiváló lehetőséget teremtenek. Felépítésüket tekintve lehetnek váz nélküli tiszta porcelán koronák, valamint a csúcstechnológiát képező  cirkónium-oxid koronák,melyek segítségével tökéletes esztétikai hatás érhető el.
 • In-lay: átmenetet képez a tömés és a fogpótlás között, mert a fogorvos olyan destrukció/hiány esetén készíti el, amelynek helyreállítása töméssel már nem oldható meg biztonságosan. Anyagát tekintve készülhet porcelánból vagy üvegszállal megerősített kompozitból. Az üreg kialakítását és lenyomatvételt követően a fogtechnikus elkészítí a hiányzó rész élethű mását, amelyet a fogorvos az üregbe ragasztással rögzít.
 • On-lay: abban az esetben készül, ha a fog rágófelszíne teljesen destruálódott. Anyaga porcelán, elkészítési menete megyegyezik az in-lay-nél leírtakéval.

Pótlások,melyek a maradó fogakhoz és a nyálkahártya csont alapzatához oldható módon rögzülnek, így a páciens számára is könnyen eltávolítható.Kivehető lemezes fogpótlás a szájban még helyet foglaló fogak függvényében lehet részleges vagy teljes fogpótlás:

 • Teljes kivehető lemezes fogpótlás fogatlan szájba készül. A teljes lemezes fogpótlás anyaga keményakrilát. A viselési idő szempontjából megkülönböztetünk végleges és ideiglenes fogsort. Ideiglenes fogsor alatt a végleges fogpótlás elkészültéig viselt fogsort nevezzük, amelynek számos előnye ismert: gyorsítja a sebgyógyulást, lerövídíti a megszokási időt, esztétikailag kedvező.
 • Részleges lemezes fogpótlás esetén a szájban még található fog, amely(ek) nagymértékben megnövelik a fogpótlás stabilitását. A pótlások anyaga fém és műanyag kombinációja, ezért a mindennapi gyakorlatban fémlemezes fogpótlásoknak nevezzük. A fogpótlás a maradó fogakhoz kapcsokkal vagy ún. finommechanikai rögzítőeszközök segítségével kapcsolódhat. Az utóbbi megoldás segítségével kedvező esztétikum és nagy fokú precizitás érhető el.
 • Kombinált fogpótlás: a kivehető és rögzített fogpótlás együttese.

A fogszabályozás mindenekelőtt megelőzés, a fogmegtartás egyik módja. Csak a szabályos fogsor teszi igazából lehetővé a fogazat könnyű tisztulását és az egyszerű szájhigiénét. A rendezetlen fogazatban a lepedék megtapadása fokozott, így a normális rágás hiányában a fogak ún. öntisztuló képessége szenved súlyos zavart, ami a fogszuvasodás és a fogágybetegségek kialakulása szempontjából úgyszólván elháríthatatlan rizikó tényező.

Az implantátumok nagyon széles területen bevethetőek, egy vagy több hiányzó fog pótlására is alkalmasak. Segítségével egyszerűbbé válik a fogatlanság kezelése. A hiányos fogazat már egészségügyi és esztétikai problémákat is okozhat. A hiányzó fogakat implantátumokra épített koronákkal illetve hidakkal pótolhatjuk.

A fogágybetegségek hátterében állhat genetikai tényező, általános megbetegedés, de a leggyakoribb ok a fogkőlerakódás és a nem megfelelő szájhigiéne következtében létrejött gyulladás. A gyulladás érintheti kizárólag az íny állományát (gingivitis) – ilyenkor az íny vörös, duzzadt, fájdalmas és vérzik. Előrehaladott esetekben, amikor már a fogágy többi része is érintett (parodontitis), tasak alakulhat ki, illetve a csontpusztulás következtében a fogak meglazulhatnak. A terápiában fontos szerepet játszik a dentálhigiénés kezelés, a tasakok alapos kitisztítása és fertőtlenítése. Súlyosabb esetekben szükségessé válhat különböző sebészi eljárások alkalmazása, valamint a meglazult fogak sínezése is. A fogínysorvadás létrejöhet nem megfelelő fogmosási technika alkalmazása esetén is. Az íny visszahúzódik, a fognyak szabaddá válik, amelynek következtében érzékenység alakulhat ki. Kezelésében konzervatív (speciális fogkrémek, fognyaki ecsetelők, fognyaki tömések) és sebészi eljárások állnak a fogorvos rendelkezésére.

Minden nő életében nagyon fontos időszak a babavárás. Ez idő alatt kiemelt figyelmet kell szenteljünk fogazatunk állapotára. A fogászati problémák kezelésére a magzat védelme érdekében röntgensugármentes illetve vegyszermentes beavatkozások javasoltak. A terhesség kezdetétől konzultáljon fogorvosával!