Rögzített fogpótlások

Az alábbi rögzített fogpótlásokat vállaljuk:

készül abban az esetben, ha egy fog olyan mértékben károsodott, hogy konzervatív úton az eredeti funkció és az esztétikum már nem állítható helyre.

készítése esetén a foghiány melletti fogak szolgálnak támasztékul a fogpótlás számára. A legtöbb rögzített fogpótlás rendelkezik egy fémvázzal, amely készülhet nemesfém vagy nem nemesfém ötvözetből. A fémvázra kerül rá a leplezés anyagául szolgáló porcelán, amely különböző színárnyalatokban kerül forgalomba, így harmonizál a szájban elhelyezkedő saját fogak színével. A frontfogak területén cél a lehető kedvezőbb esztétikai hatás elérése, amelyre a fémmentes fogpótlások kiváló lehetőséget teremtenek. Felépítésüket tekintve lehetnek váz nélküli tiszta porcelán koronák, valamint a csúcstechnológiát képező  cirkónium-oxid koronák,melyek segítségével tökéletes esztétikai hatás érhető el.

átmenetet képez a tömés és a fogpótlás között, mert a fogorvos olyan destrukció/hiány esetén készíti el, amelynek helyreállítása töméssel már nem oldható meg biztonságosan. Anyagát tekintve készülhet porcelánból vagy üvegszállal megerősített kompozitból. Az üreg kialakítását és lenyomatvételt követően a fogtechnikus elkészítí a hiányzó rész élethű mását, amelyet a fogorvos az üregbe ragasztással rögzít.

abban az esetben készül, ha a fog rágófelszíne teljesen destruálódott. Anyaga porcelán, elkészítési menete megyegyezik az in-lay-nél leírtakéval.

Hiánytalan fogsort szeretne?